Δυτικόδουλα αποκαλυπτήρια..

Ο κύριος Καραμπελιάς δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματική του θέση, το νόημα της «εθνικής» του στρατηγικής, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από μια υποκριτική εκδοχή της δυτικόδουλης ελίτ αλλά και του λαϊκού φόβου και τρόμου απέναντι στον πραγματικό κόσμο στον οποίο ανήκει και η χώρα μας.

https://www.youtube.com/watch?v=FrUTw8xOihY

Μην γελιέστε, και ο Τσίπρας και ο πρόεδρας Παυλόπουλος με τις δηλώσεις τους περί των ελληνοτουρκικών συνόρων ως ευρωπαϊκών συνόρων και ο (κάθε) Καραμπελιάς, λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα και προτάσσουν στον λαό το ίδιο ακριβώς αξιακό και πολιτικό σύστημα: «ανήκομεν εις την δύση» ή σε μια υποτίθεται ευρύτερη εκδοχή «ανήκομε στην Ευρώπη».

Πριν δούμε τις ρεαλιστικές πτυχές αυτής της άποψης που είναι και οι ισχυρότερες, ας δούμε κάποια πραγματάκια στην ιστορία, σε σημεία:

1.

Όσο υπήρχε η αντιπαράθεση αρχαίου ελληνικού κόσμου και περσικής αυτοκρατορίας δεν υπήρχε η έννοια και ο προσδιορισμός «δύση», παρά μόνον ο ελληνικός κόσμος και η Ασία.

Ο ελληνικός κόσμος δεν αυτοπροσδιορίζονταν ως «δύση».

Θα πει κάποιος, ότι αυτή ήταν η ουσία.

Αντιστόρητες ανοησίες δυτικιστών και εθνοδυτικιστών που προκύπτουν ως ιδεολογήματα από την «ανάγκη» των δυτικών αποικιοκρατών και των συμμάχων τους (όπως εμείς λ.χ, κατά τον δίκαιο πόλεμό μας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) να ανάγουν την νεώτερη διαμάχη και την νεώτερη επίθεσή τους στην Ασία και ειδικότερα στην Εγγύς Ανατολή σε κάποιον φανταστικό αρχαίο πολιτισμικό διαχωρισμό.

Υποτίθεται πως ο Καραμπελιάς είναι λόγιος.

Ντροπή του, το προσκύνημά του στους δυτικιστές δεν έχει προηγούμενο, αν και αναμενόμενο.

Πρώην μαρξιστής και σοβαρός ιστορικός αναλυτής, ακόμα και ως ολίγον μαρξιστής, δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατο.

2.

Δεν ήταν μόνον η Εγγύς Ανατολή που περιόρισε και έθεσε σε κίνδυνο τον (αρχαίο) ελληνικό κόσμο και έπειτα τον ελληνίζοντα μεταρωμαϊκό κόσμο, αλλά και το αντίθετο, ήταν δηλαδή (σε κάποια φάση) και ο (αρχαίος) ελληνικός κόσμος και έπειτα το «Βυζάντιο» ιμπεριαλιστικές αυτοκρατορικές και άθλιες εκμεταλλευτικές φορομπηχτικές δουλοκτητικές δυνάμεις που αλλοτρίωσαν λαούς, τους έκαναν να χάσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους μέσα στα αυτοκρατορικά καζάνια των ελληνιστικών βασιλείων και (έπειτα) της «Ρωμηοσύνης».

Ξέρει ή δεν ξέρει λ.χ ο κάθε καραμπελίσκος τι σήμαινε για τον αρχαίο αιγυπτιακό λαό, την γλώσσα και την παράδοσή του, η κυριαρχία των ελληνιστικών ελίτ; έχει ακούσει τίποτα; έχει διανοηθεί ποτέ γιατί υπήρχε πάντα μια δυσαρέσκεια στις «επαρχίες» του αγαπημένου του Βυζαντίου; ή μόνον έχει μάθει για τα (όντως πραγματικά) αγαθά του ελληνισμού χωρίς τα κοινωνικά και ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά του όταν κυριάρχησε στην Ασία;

Ακόμα και διανοούμενοι και ιστορικοί του δυτικού ιμπεριαλισμού σε σοβαρές χώρες της μητρόπολης τα σταθμίζουν όλα αυτά ή και αυτά, γιατί δεν είναι ούτε αγράμματοι ούτε αρχαιοπαθείς ή ελληνοβυζαντινές ψωνάρες.

Πάμε τώρα στο «ρεαλιστικό» επίπεδο:

1.

Έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν την ιστορική στρατηγική συμμαχία της νέας Ελλάδας με την Δύση.

Αποτέλεσμα:

Κάποια εδαφική ενότητα και κάποια μάλλον ιδεολογικά και ψυχικά άρρωστη εθνοτική ομοιογένεια, εκατομμύρια πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες λόγω της σαφρακιασμένης καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ήρθαν οι προγονοί μας από την «βάρβαρη» Ασία (όσοι έχουμε και τέτοιους) και έγιναν τα μπαίγνια των Μωραϊτών και των Αρβανιτόβλαχων χωροφυλάκων και των μοναρχοφασιστών τσελιγκάδων και κατσικοπροβατάδων και τούτο είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία, όντως!, πως και δεν το καταλάβαμε;

‘Οχι ότι φταίνε οι δύσμοιρες αγροτικές μάζες της ηπειρωτικής Ελλάδας και οι φιλοπρόοδοι Βλάχοι, αλλά όχι να το κάνουμε και θέμα.

Τουλάχιστον καθιερώθηκε το πλύσιμο τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα, κάτι έκαναν καλό και οι «παστρικές» από την Ασία στους εδώ κατσικοπροβατάδες κατσαπλιάδες κ.λπ.

2.

Έχουμε μια βαθιά ριζωμένη σχέση με την Δύση, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, και τούτη θα είναι και η καταστροφή μας, εφόσον αν θελήσουμε να αποσπαστούμε όχι γιατί έτσι μας κάπνισε στα ξαφνικά ή γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε ας πούμε σοσιαλισμό, αλλά γιατί μπορεί το τουρκικό κράτος να μας κόψει μερικές φέτες γης ή να εξοντώσει δικούς μας ανθρώπους, τότε σύμφωνα με τον (κάθε) Καραμπελιά θα πρέπει να το ξεχάσουμε.

Μεγάλος πατριώτης και εθνικιστής ο κύριος, δεν πλησιάζουμε το μεγαλείο του.

Πάντως έτσι εξηγείται και η φιλία του με άλλους υπερπατριώτες με νατοϊκή βούλα και μεγαλομανή σχέδια για την συμμετοχή της χώρας μας στον πιθανό διαμελισμό της Τουρκίας.

Αντί να φαντάζονται με ξένα κόλυβα κομματάκια κρέας ή ησυχία που θα τους την χαρίσουν ανατολικοί λαοί όπως οι Κούρδοι, ας δούνε οι κύριοι πως δεν θα πιστέψουν σε ό,τι παραμύθι τους πουλάνε τα δυτικοαφεντικά τους, και ας προσέξουν μη την πατήσουν όπως ο άλλος μέγας «πατριώτης», ο Ιωαννίδης.

Πέραν του κρατισμού και του αντικρατισμού.. Κριτικές σκέψεις για την απελευθέρωση της ζωής από τα δόγματα..

2 έτη ago